Dnes je 24. 4 2024, svátek má Jiří.

Slavnému lovci krokodýlů probodl hruď rejnok.

Steve Irwin, slavný australský ochránce životního prostředí, moderátor a filmový protagonista seriálu "Lovec krokodýlů", zahynul během potápění v australském Port Douglasu. Jak oznámila australská policie, čtyřiačtyřicetiletému Irwinovi při filmování podvodního dokumentu probodl hrudník rejnok z čeledi trnuchovitých.steve_irwin_m.jpg

SYDNEY - Podle posádky na Irwinově lodi Croc One, zasáhl rejnok Irwina přímo do srdce a nezachránilo ho ani okamžité vytažení na hladinu a oživování.

"Svět ztratil velkou osobnost ochrany přírody, zaníceného ochránce a jednoho z nejhrdějších otců na světě," uvedl v prohlášení John Stainton, Irwinův přítel a producent, který byl na palubě Croc One. "Zemřel, když dělal to, co nejvíc miloval a opustil tento svět šťastný a vyrovnaný," dodal.

Irwin se proslavil v Austrálii i ve světě jako popularizátor informací ze života exotické a volně žijící zvěře, zejména krokodýlů a hadů.

Jeho televizní seriál "Lovec krokodýlů" se na obrazovkách poprvé objevil v roce 1992 a prostřednictvím televizního kanálu Discovery se vysílal po celém světě.

S dítětem krmil krokodýla

Především díky roli v seriálu seriálu se z Irwina stala celebrita, jejímž poznávacím znamením byly kousky na samotné hranici bezpečnosti.

V roce 2004 proti sobě popudil veřejnost, když na jedné ruce držel své dítě a druhou krmil velké krokodýly ve výběhu v zoologické zahradě. Irwin tvrdil, že jeho synkovi, který byl tehdy sotva batole, nehrozilo žádné nebezpečí a úřady ho nakonec odmítly obvinit z porušení bezpečnostních předpisů.

V témže roce se údajně příliš přiblížil také k tučňákům, tuleňům a keporkakům, když o nich natáčel v Antarktidě dokument.

Stephen Robert Irwin se narodil 22. února 1962. Vystudoval přírodní vědy, stejně jako jeho manželka Torri, se kterou má sedmiletou Bindi Sue a dvouapůlletého Roberta Clarence. Irwin také řídil také zoo severně od Brisbane.

 

zdroj CNN,CTK 

 

Přehled článků

E-shop Internetový obchod

Facebook Facebook

Fotogalerie Přehled všech fotogalerií
Sraz našeho klubu a přátel aneb pravidelná potápěčská seance 2013.
Vstup do fotogalerie
Potápění pod ledem - leden 2013.
Vstup do fotogalerie
Otužování a potápění na Rumchalpě voda 6st, vzduch -10st.
Vstup do fotogalerie

Petr Král - UW fotografie

Ankety Přehled všech anket
Jak často potápíte?
Velmi často
  4387
Týdně
  3168
Měsíčně
  4029
Pouze o dovolené
  3275
Celoročně
  2782
Nepotápím
  2871

E-mail info E-mail info
Máte zájem být od nás více informováni?

Přidejte ikonu na Vaše stránky

<a href="http://www.deaws.cz" target="_blank"><img src="http://www.deaws.cz/images/deaws_ico.gif" width="88" height="31" border="0" alt="D.E.A.W.S. Centrum" title="D.E.A.W.S. Centrum" /></a>

Partneři

Abarex
Investiční a realitní společnost

Hotel a restaurace
Ladislav Šikola
Produktová fotografie, skenování, software