Dnes je 19. 4 2024, svátek má Rostislav.

Automatiky LEGEND

Po přečtení následujících informací pochopíte, že automatiky LEGEND jsou pro potápěče dobrou volbou!

Když se Jack Costeau poprvé potopil v řece Marne v roce 1943, navždy změnil vztah mezi člověkem a podvodním světem. AquaLung pak umožnila lidstvu prozkoumávat podvodní svět s bezpečným a spolehlivým vybavením pro potápěče.
I za těch šest desítek let zůstal AquaLung uznávanou značkou, nabízející potápěčům po celém světě inovativní, spolehlivé a komfortní vybavení pro potápění. Uvedením automatik řady Legend na trh přinesla společnost, která to vlastně vše v minulosti začala, zcela nový pohled na automatiky.
Systém označovaný jako "over-balancing" (převážený) žene dýchací směs z prvního do druhého stupně rychlostí, která je úměrně rostoucí hloubce.

Vyvažování (balancing)

Automatiky využívají sílu stlačeného vzduchu pro aktivaci ventilů a komponentů, které zajišťují přenos dýchací směsi do vašich plic. Schopnost zajistit tuto činnost poskytuje dýchacím automatikám specifická konfigurace jejich interních komponentů a rovněž chování vzduchu, jenž prochází otvory ventilů a hadicemi.
U prvního stupně všech automatik musí být zajištěno vnímání okolního tlaku. První stupeň posílá hadicí vzduch o tlaku, který odpovídá určité hodnotě, řekněme 9,3 bar, vyšší než je okolní tlak v příslušné hloubce.
V grafu dole vidíte hodnoty tlaku u většiny automatik dostupných na trhu.04-11-09-4.gif
Automatiky řady Legend, označené v grafu žlutě, jsou zcela odlišné. Převážení (over-balancing) je provedeno tak, aby se tlak v automatice zvyšoval rychleji, než okolní tlak, takže například když se potápěč dostane do hloubky 50 metrů, je tlak v automatice vyšší o 2 atmosféry (2 bary), při porovnání s okolním tlakem. Všimněte si, jak žlutá čára v grafu stoupá rychleji se zvyšující se hloubkou. Tak toto je reálná ukázka technologie označované jako "over-balancing".
Jaké výhody tedy technologie "over-balancing" přináší? S rostoucí hloubkou se vzduch stává hustším. Tím se zpomaluje jeho rychlost při průtoku ventily a hadicemi, což samozřejmě snižuje výkonnost automatiky. Zvýšením tlaku v hadici automatiky vzduch po otevření druhého stupně proudí mnohem rychleji a automatika je tak reaktivnější, což oceníte především ve větších hloubkách.

Skvělým důkazem je skutečnost, že John Bennett si vybral automatiku Legend pro jeho rekordní ponor do hloubky 300 metrů.Utěsněný první stupeň nabízí mimořádnou spolehlivost Aby se skvělá výkonnost automatiky vyvážila i odpovídající spolehlivostí, navrhli inženýři v Aqua Lung unikátní
nový typ utěsněné membrány pro využití v prvním stupni. Protože jsou klíčové komponenty chráněny od slané vody a nečistot, snižuje se míra opotřebení a koroze, což vede k výrazně delší životnosti a spolehlivosti automatiky, stejně jako i ke snížení nároků na údržbu a čištění. Navíc toto těsnění snižuje možnost zamrznutí prvního stupně automatiky při ponoru v ledové vodě.
Díky využití této nové technologie obsahuje první stupeň mnohem méně pohyblivých komponentů, které zmenšují tření a zkracují dobu reakce. Aby se ještě zvýšila životnost a spolehlivost prvního stupně, jsou do automatik montována ta nejlepší vysokotlaká sedla, která jsou na trhu dostupná. 04-11-09-5.gifSedlo představuje zarážku, která otevíráním a zavíráním reguluje průtok dýchací směsi z lahve.
Právě nadměrné opotřebení či poškození sedla je častým důvodem k selhání prvního stupně automatiky.
Na základě velmi náročných a rozsáhlých testů se inženýrům Aqua Lung podařilo vyvinout sedlo, které má mnohem delší životnost a především nabízí skvělou provozní výkonnost bez jakýchkoliv problémů, přičemž pravidelný servis stačí provádět každé dva roky, i když každoroční kontrola se i přesto doporučuje.Vyvážený druhý stupeň splňuje náročné požadavky potápěčůPneumaticky vyvážený druhý stupeň automatik řady Legend využívá síly přenášeného vzduchu, což umožňuje interním dílům fungovat s minimálním napnutím pružiny a zvýšit tak reaktivitu celého systému. Menší napnutí pružiny usnadňuje dýchání a vzduch je dávkován zcela přesně a přirozeně podle požadavků potápěče. Unikátní spojení mezi prvním stupněm s nadstandardním vyvážením a vyváženým druhým stupněm nabízí velmi plynulé a pohodlné dýchání bez ohledu na hloubku.
Systém vyvažování druhého stupně u automatik Legend a Legend LX snižuje dýchací práci na téměř nulovou hodnotu.
Je třeba poznamenat, že automatiky Legend byly hodnoceny jako absolutně nejlepší na dýchacím simulátoru ANSTI.
Navíc pro optimální řízení výkonu automatiky je druhý stupeň modelu Legend LX vybaven regulací citlivosti nádchového odporu a regulací Venturi.Průkopník je stále tou nejlepší volbouVedle řady technologických novinek a výhod, které automatiky řady Legend nabízí, těží z šedesáti let zkušeností. U.S. Navy i další vojenské či záchranářské organizace z celého světa důvěřují automatikám Aqua Lung.

Další informace -ceny,tech. data,modely a další naleznete zde.

Přehled článků

E-shop Internetový obchod

Facebook Facebook

Fotogalerie Přehled všech fotogalerií
Sraz našeho klubu a přátel aneb pravidelná potápěčská seance 2013.
Vstup do fotogalerie
Potápění pod ledem - leden 2013.
Vstup do fotogalerie
Otužování a potápění na Rumchalpě voda 6st, vzduch -10st.
Vstup do fotogalerie

Petr Král - UW fotografie

Ankety Přehled všech anket
Jak často potápíte?
Velmi často
  4383
Týdně
  3162
Měsíčně
  4024
Pouze o dovolené
  3272
Celoročně
  2779
Nepotápím
  2869

E-mail info E-mail info
Máte zájem být od nás více informováni?

Přidejte ikonu na Vaše stránky

<a href="http://www.deaws.cz" target="_blank"><img src="http://www.deaws.cz/images/deaws_ico.gif" width="88" height="31" border="0" alt="D.E.A.W.S. Centrum" title="D.E.A.W.S. Centrum" /></a>

Partneři

Abarex
Investiční a realitní společnost

Hotel a restaurace
Ladislav Šikola
Produktová fotografie, skenování, software