Dnes je 29. 3 2024, svátek má Taťána.

Příběh firmy Atomic Aquatic.

Firma
Ve firmě Atomic Aquatics jsme také potápěči a bereme náš sport a produkty, které prezentujeme, vážně - stejně jako vy. Nejde nám jen o "pouhý" vývoj stávající potápěčské techniky, ale vyvinutí zcela nové výstroje. S každým produktem, který vyrobíme vám chceme umožnit vstup do nové dimenze prožitků při potápění. Našim zásadním cílem je tvořit co možná nejjednodušší a uživatelsky nejpříjemnější technologii k potápění.

Automatiky Atomic Aquatics jsme vyvinuli s důrazem na každý jejich detail, neboť právě detaily prohlubují vaše potápěčské zážitky. Díky kvalitě zpracování, použitých materiálů a našemu know-how vám garantujeme vynikající zkušenosti s našimi produkty po celý život.

Produkty
Atomic Aquatics a jejich 2.stupně jsou neustále zdokonalovány mnohými inovacemi. Patentovaná AFC - Automatic Flow Control - automatická kontrola průtoku (patent č. 5,678,541) je pouze jednou z nich. Vysoce výkonné regulátory jsou často nestabilní, unikají a protékají, a proto je jejich výrobci doplňují různými stabilizátory v podobě všelijakých šroubů, tlačítek, spínačů, atd. Stabilita automatik je pro nás zcela samozřejmá, dokonce i bez použití oněch "stabilizátorů". AFC je prvním a jediným prvkem, který v závislosti na hloubce kontroluje tzv. Venturiho efekt, který automaticky vyrovnává výkon a stabilitu regulátoru. Počítačem designovaný list uvnitř náustku mění polohu s ohledem na hloubku pro zajištění neustále přirozeného a nenáročného komfortu dýchání na jakékoli hloubce.

Takže žádné šrouby, tlačítka, ani spínače, regulátor se sám během ponoru přizpůsobí danému prostředí, ve kterém se právě nachází.

Další patentovanou inovací je Seat Saver Orifice - omezovač přítlaku sedla. Achilovou patou všech 2. stupňů je malé pryžové sedlo ventilu. Ve standardním provedení je toto sedlo silně tlačeno proti kuželce s ostrými hranami, eventuelně vytváří hluboké otisky v sedle, které mají časem za následek snížení výkonu a také jeho netěsnost. Proto je někdy váš regulátor v pořádku, když jej po použití ukládáte a při jeho dalším použití propouští. Tato naše kuželka je v kontaktu se sedlem pouze v době, kdy je pod tlakem. Není-li automatika používána, kuželka se automaticky stáhne od sedla natolik, aby zabraňovala jeho poškození během doby uložení regulátoru. Tímto způsobem zvyšujeme s maximálním efektem jeho životnost a udržujeme jej stále při takovém výkonu, na jaký jste si zvykli na začátku, když jste jej zakoupili.

Všechny naše 1. stupně jsou velmi kompaktní. Vyznačují se vysoko-průtokovým pístem, který zajišťuje také jejich extrémní výkonnost. Mezi další velmi speciální prvky patří i unikátní systém těsnění vysokotlakého pístu. Díky těmto inovacím vám přinášíme více spolehlivosti a méně náročnou údržbu, protože naším přáním je, abyste více času trávili vlastním potápěním a ne údržbou své výstroje. Použité materiály jsou jen té nejlepší kvality - titan, chromovaná mosaz nebo typ nerezové oceli 316.

Kdo jsou tito pánové?
Již více než 20 let jsou Dean Garraffa a Douf Toth osobnostmi, které neustále navrhují inovace potápěčské techniky od regulátorů po šnorchly. Během této doby se za svůj přínos stali držiteli již více než tuctu patentů. V roce 1995 společně založili a vytvořili v Huntington Beach, v Californii společnost nesoucí jméno Atomic Aquatics.

Atomic Aquatics představil nejkvalitnější titanové regulátory na světě, jejichž inovační prvky a rekordy lámající výkon, se staly průmyslovým měřítkem. Byly na prvním místě mezi vzrušujícími novými produkty, které vám kdy vstoupily do cesty.

Dean Garraffa
dean_garraffa.jpgV roce 1977 Dean uplatnil své zkušenosti ze strojírenství a metalurgie a sestrojil svůj první regulátor. Tento model a další návrhy, které následovaly, byly pro několik velkých, elitních výrobců, jedním z mála regulátorů, které uspěly při přísných výkonnostních hodnoceních USN, třídy A.

"Ve firmě Atomic Aquatics vytváříme vždy více než pouze jeden nový regulátor. Vyvíjíme úplnou, zcela novou třídu potápěčské techniky zaměřenou na potápěče, kteří požadují absolutní špičku."

 


Doug Toth
doug_toth.jpgPůvodně vystudoval námořní biologii, také pracoval na částečný úvazek jako instruktor potápění. Své povolání změnil na konci 70. let, kdy přešel ke strojírenství a později konečně k designu potápěčského vybavení.

"Nikdy nezapomenu, jak obtížný byl výcvik nových potápěčů s výstrojí, která byla příliš komplikovaná a složitá, nepohodlná nebo nesnadná k použití. Spolehlivost a bezpečnost je očekávána běžně, ale zároveň by měla být také jednoduchá, funkční a příjemná k používání."

 

Automatiky s technickými parametry,cenami a obrázky naleznete zde.
 

Přehled článků

E-shop Internetový obchod

Facebook Facebook

Fotogalerie Přehled všech fotogalerií
Sraz našeho klubu a přátel aneb pravidelná potápěčská seance 2013.
Vstup do fotogalerie
Potápění pod ledem - leden 2013.
Vstup do fotogalerie
Otužování a potápění na Rumchalpě voda 6st, vzduch -10st.
Vstup do fotogalerie

Petr Král - UW fotografie

Ankety Přehled všech anket
Jak často potápíte?
Velmi často
  4360
Týdně
  3141
Měsíčně
  3998
Pouze o dovolené
  3247
Celoročně
  2748
Nepotápím
  2837

E-mail info E-mail info
Máte zájem být od nás více informováni?

Přidejte ikonu na Vaše stránky

<a href="http://www.deaws.cz" target="_blank"><img src="http://www.deaws.cz/images/deaws_ico.gif" width="88" height="31" border="0" alt="D.E.A.W.S. Centrum" title="D.E.A.W.S. Centrum" /></a>

Partneři

Abarex
Investiční a realitní společnost

Hotel a restaurace
Ladislav Šikola
Produktová fotografie, skenování, software